Stigla specijalna verzija
18

Mini predstavio Countryman ALL4 Uncharted Edition

D. B.
Mini radi na novoj generaciji modela, što znači da su aktuelni hatchback i crossover modeli ovog brenda na kraju svog puta. Međutim, stigla je jedna specijalna verzija.

Riječ je o modelu nazvanom Cooper S Countryman ALL4 Uncharted Edition, koji je predstavljen prilično tiho sa svega nekoliko rečenica i bez mnogo detalja.

Pogled na fotografije otkriva da je Countryman dobio zanimljive vizuelne karakteristike uključujući dvobojnu karoseriju, gornja polovina je lakirana u zelenu (ili sivu), a donja u bijelu boju, dok se narandžasta linija proteže od prednjeg branika, preko krova pa do stražnjeg branika.

Automobil je dobio i crne okvire prednjih svjetala, a u istoj boji su i ručke na vratima te nove felge.

Uncharted oznake se nalaze na nekoliko mjesta, dok su u unutrašnjosti crnom kožom presvučena sjedišta. Unutrašnjost krase i sjajni crni detalji, kao i narandžasta Unchartet oznaka na upravljaču i pločicama na pragovima.

Iz Minija nema informacija o poboljšanjima "hardvera", no ipak je poznato šta se nalazi ispod haube, a to je 2,0-litarski twin-turbo četverocilindrični motor koji razvija 176 KS i koji je uparen sa osmostepenim automatskim mjenjačem preko kojeg se snaga prenosi na sva četiri točka.

Detalja o cijenama i prodaji zasad nema.