Pretpremijera za novi MG
0

FOTO / MG3 u Kini najavio novu eru

Sarajevo-x.com
Na nama nepoznatom i udaljenom sajmu automobila u Guangzhou u Kini MG je u programu svog oživljavanja predstavio novi kompaktni automobil. Bez previše pompe predstavljen je potpuno novi MG3, a koji će svoju inicijaciju na tržišta imati u martu naredne godine.

Iako je dizajniran u koordinaciji sa MG-evim studijem u Velikoj Britaniji teško je ne primjetiti da je novi MG3 zadržao malo toga od bogate treadicije ove nekada uspješne marke. Također, lako je primjetiti da je za osnovu u velikoj mjeri poslužio konceptni automobil Zero.

Sa nešto manje od četiri metra dužine i 1.517 metara visine MG3 klasičan je pripadnik savremenog B segmenta, s tim da je nešto uži od predvodnika ove klase kao što su Ford Fiesta ili Peugeot 207.

Uz savremen dizajn MG se neželi odreći poveznica sa sportskim automobilima, pa će MG3 biti moguće oplemeniti kontrastnim bojama krova, ali i posebnim paketima koji uz sportske detalje donose i upečatljive grafike na karoseriji.

MG za sada nije otkrio tehničke podatke o svom novom automobilu, ali je za sada nezvanično poznato da će u ponudi imati 1,5-litarski benzinski motor od 109 KS, dok će osnovniju ponudu činiti 1,3-litarski motor sa skromnih 67 KS. MG još uvijek pregovara sa potencijalnim dobavljačem dizelskih motora, a uslov je da motor bude zapremine od 1,5 litra i sa snagom od oko 105 KS.

Evropski, tačnije Engleski, MG još uvijek ne objavljuje nikakve informacije o ovom modelu, tako da u stvari nije ni poznato da li će MG3 ikada i biti ponuđen na tržištima u Evropi.