Noviteti
47

Mercedesov odgovor na Volvo V90 Cross Country je E-Klasa All-Terrain

Klix.ba
U Mercedesu su, prema receptu Audija (A6 Allroad) i Volva (V90 Cross Country) pripremili crossover karavan zasnovan na aktuelnoj E-Klasi s kojim bi konkurenciji, definitivno, trebali uzeti dio tržišnog kolača.

Mercedesov novi model E-Klasa All-Terrain karakteriše znatno veći klirens (do 156 milimetara) u odnosu na klirens koji posjeduje standardni model, a plastični zaštitni karoserijski detalji koji crossovere odvajaju od klasičnih cestovnih varijanti istih modela više nikome nisu nikakvo iznenađenje.

Nova E-Klasa All-Terrain standardno će se nuditi s integralnim pogonom (4MATIC), a vozaču će na usluzi biti i adaptivni zračni ovjes. Posebno za ovaj model, Mercedes je pripremio tri nove kombinacije 19 ili 20-inčnih aluminijskih felgi.

Promjene u unutrašnjosti uključuju detalje od aluminija i karbona, papučice od nehrđajućeg čelika i natpise All-Terrain na tepisima. Nivo opreme zasnovan je na paketu Avantgarde, a kupcima će se nuditi i nekolicina opcione opreme.

Mercedes će model E-Klasa All-Terrain u početku ponuditi u kombinaciji s turbodizelskim motorom E220d koji raspolaže sa 194 KS i 400 Nm najvećeg obrtnog momenta. Ponuda bi do proljeća trebala biti proširena i 6-cilindarskom turbodizelskom opcijom, a u oba slučaja za prijenos snage zadužen je 9-stepeni automatski mjenjač.

Automobil će premijerno biti predstavljen na predstojećem Sajmu automobila u Parizu, a cijene i potpune specifikacije bit će objavljene početkom naredne godine.