|

FOTO
/
Mercedes-Benz predstavio CLA

Mercedes-Benz predstavio CLA
23
Klix.ba
25.12.2012. u 09:15
18
komentara
23

dijeljenja
1/5
2/5
3/5
4/5
5/5
Prve službene fotografije novog Mercedes-Benz modela CLA pojavile su se u javnosti prije njegove zvanične svjetske premijere u januaru iduće godine na sajmu automobila u Detroitu.
Nakon mjeseci šturih informacija, glasina, špijunskih fotografija i videozapisa napokon su se pojavile izvanične fotografije potpuno novog modela u ponudi Mercedes-Benza. Kao što se moglo i očekivati CLA je zasnovan na platformi nove A-Klase, ali donosi koncept i izgled prestižnog modela CLS. Tačnije, nasljedio je i brojne dizjnarske linije od CLS-a, ali još više od konceptnog modela Style Concept Coupe gdje se posebno ističe zanimljiva maska koja je sačinjena od okruglih elemenata koji kao da lebde u zraku.

Kako je Mercedes-Benz CLA zasnovan na novoj A-klasi tako su mu i proporcije u skladu s ovim kompaktnim modelom, pa je dugačak 4,60 metara i nudiće nešto više prostora, svojstvenog limuzinskim modelima. U početku će biti ponuđen s tri benzinska motora i jednim dizelskim. Tako osnovu čini CLA 180 sa 122 KS, slijedi ga CLA 200 sa 156 KS, dok će najsnažniji benzinski model biti CLA 250 sa 211 KS. Za štedljivije kupce ponuđen je CLA 220 CDI sa 170 KS. Posebno će biti zanimljivo vidjeti premijeru CLA u verziji A45 AMG koja će raspolagati sa čak 335 KS.

Mercedes-Benz je također potvrdio da je za CLA pripremio i potpuno novu verziju 4MATIC pogona na sve točkove.
Prijavi grešku


Komentari (18)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...