Noviteti
0

Mercedes-AMG proširuje ponudu motora za S-Klasu

Klix.ba
Mercedes-Benz će od naredne godine za svoju najluksuzniju limuzinu ponuditi nekoliko novorazvijenih dizelskih i benzinskih motora koje "potpisuje" AMG.

Ponuda motora za S-Klasu bit će proširena s tri nove opcije: redni 6-cilindarski dizelski i benzinski motor i V8 biturbo benzinski motor. Novi biturbo V8 motor zamijenit će stari V8 koji se nudio u modelu S500, a prema najavama iz AMG-a novi će motor biti jedan od najekonomičnijih V8 motora na svijetu.

Iza kodne oznake M176 krije se 4-litarski motor koji ima opciju deaktivacije četiri cilindra, čime se potrošnja goriva u odnosu na stari V8 smanjuje 10 posto. Uz 476 konjskih snaga stiže i 700 Nm najvećeg obrtnog momenta.

Novi trolitarski 6-cilindarski linijski turbo benzinski motor nosi kodnu oznaku M256, nudit će nešto više od 400 konjskih snaga i više od 500 Nm najvećeg obrtnog momenta, a u poređenju sa starim V6 motorom koji nasljeđuje imat će 15 posto nižu emisiju CO2. U AMG-u tvrde da motor ima performanse atmosferskog V8 motora, štedljivost motora s četiri cilindra i rafiniranost motora sa šest cilindara.

Posljednji na listi noviteta je 6-cilindarski linijski dizelski motor koji razvija 313 KS i najsnažniji je dizelski motor koji je Mercedes ikada ponudio u svojim putničkim automobilima. Bez obzira na značajno povećanje snage, prosječna potrošnja goriva smanjena je za 7 posto.

Prve S-Klase s novim motorima u prodajne salone Mercedesa stižu početkom naredne godine.

Vezani članci