Noviteti
3

Lexus zvanično predstavio model RC

Klix.ba
Uoči Sajma automobila u Tokiju (Japan) Lexus je predstavio svoj novi Coupe na kojem se mogu vidjeti karoserijski detalji koji su krasili konceptne verzije LF-LC i LF-CC, zaključno sa karakterističnim LED svjetlima i maskom hladnjaka.

RC je postavljen na 18-inčnim felgama, a opciono se može dobiti i na 19-inčnim felgama. Luksuzno opremljenu dvobojnu unutrašnjost automobila karakteriše posebno osvjetljenje kokpita, 7-inčni display navigacije i "Remote Touch Interface“ kontrolni taster kojim se upravlja nekolicinom funkcija automobila.

Lexus će u Tokiju predstaviti dvije verzije modela: RC 350 i RC 300h Hybrid. Prvi model pokreće 3,5-litarski benzinski V6 motor, dok će RC300h pokretati kombinacija 2,5-litarskog benzinskog motora i elektromotora. Dužina automobila iznosi 4.693 milimetra, širina 1.838 i visina 1.394 milimetra. Međuosovinsko rastojanje iznosi 2.730 milimetara.

Na vrhu ponude bit će model RC F, koji bi trebao pokretati 5-litarski V8 motor sa 455 KS i 543 Nm obrtnog momenta. Automobil bi se pred publikom trebao naći u januaru na Sajmu automobila u Detroitu (SAD). Više detalja o Lexusu RC Coupe bit će poznato nakon otvaranja Sajma automobila u Tokiju, 23. novembra.