Stiže i limuzinski Lambo?
0

Lamborghinijeva vizija luksuza

Sarajevo-x.com
Iako niko do sada nije mogao Lamborghinijevim modelima osporiti prestiž i egzotičnost činjenica je da su svi odreda bili radikalni sportski automobili. Iz godine u godinu proizvođači koji su plasirali isključivo sportske automobile počinju praviti SUV-ove i limuzine, a izgleda da će njihovim putem poći i Lamborghini.

Prvi razlog za najave moguće limuzine iz Lamba došao je u vidu fotografije koja najavljuje premijeru novog modela u Parizu. Ipak, kako u zadnje vrijeme svi proizvođači obožavaju mčiti javnost sa fotografijama novih modela koje ne otkrivaju gotovo ništa, tako ni slika izduvnog topa i donjeg dijela zadnjeg odbojnika novog Lamborhinija nije mnogo toga otkrila. Sve što su uz tu fotografiju u Lamborghiniju otkrili jeste činjenica da je riječ o novom modelu koji će biti predstavljen u Parizu.

Ipak, nakon objavljivanja druge fotografije koja prikazuje impresivno dizajniran točak novog modela pojavili su se i prvi podaci zahvaljujući nezvaničnim izvorima, ali vrlo bliskim Lamborghiniju. Naime, prema njima riječ je o četverovratnom GT modelu koji je predviđen da se uhvati u koštac sa prestižnim limuzinama kao što su Porsche Panamera i Aston Martin Rapide, koji također nisu još uvijek imali zvaničnu premijeru.

Novi Lamborghini biće zasnovan na platformi Audija A8, te iako će biti riječ o limuzini vrhunskih sportskih performansi očito je da će i dosta dijelova, uz samu platformu, biti preuzeto sa najvećeg Audija. Ipak, u tačnost ovih informacija ne treba se u potpunosti pouzdati, pogotovo zbog činjenice da Lamborghini još uvijek nije ponudio odgovor na Ferrarijevog 599 GTB Fiorano, pa je možda vjerovatnije da umjesto limuzine sa znakom podivljalog bika u Parizu ipak ugledamo GT coupe sa četiri udobna sjedišta, čime bi Lamborghini zadržao i svoj jedinstven imidž.