Isporuke na proljeće
29

Lamborghini zvanično predstavio Huracan EVO

Klix.ba
Nakon što je objavila nekoliko teasera putem aplikacije Unica, kompanija Lamborghini je zvanično otkrila svoj novi Huracan EVO.

Radi se o novoj verziji baby Lamborghinija koja u suštini predstavlja osvježenje i donosi niz poboljšanja eksterijera i unutrašnjosti, kao i pod poklopcem motora.

Prije svega, atmosferski 5,2-litarski V10 motor sada isporučuje 630 KS i 600 Nm obrtnog momenta kao što je slučaj i u modelu Performante. Automobil je težak svega 1.422 kg te od 0 do 100 km/h ubrzava za 2,9 sekundi što znaži da je brži za 0,3 sekunda nego ranije. Maksimalna brzina iznosi 325 km/h.

Ostale važne promjene tehničkih specifikacija uključuju sistem upravljanja stražnjim točkovima za dodatnu agilnost, kao i sistem raspodjele snage na sva četiri točka. Lamborghinijevi inžinjeri su poboljšali aktivni ovjes prilagodljivim amortizerima, a unaprijedili su i pogon na sva četiri točka.

Nazad su dvije izduvne cijevi između kojih su registarske oznake, a između stražnjih svjetala je redizajnirana rešetka na kojoj se nalazi natpis Lamborghini. Automobil je dobio branike agresivnijeg izgleda, a naprijed se nalazi i spliter s ugrađenim krilcem za poboljšanje aerodinamike. Huracan EVO ima nove 20-inčne naplatke od legura Aesir dizajna, kao i redizajnirane usisnike zraka.

Najviše promjena ima u unutrašnjosti gdje se na centralnoj konzoli sada nalazi veliki 8,4-inčni ekran osjetljiv na dodir koji omogućava vozaču da vrši brojna podešavanja, od sjedišta pa do klima uređaja. Podržava i glasovne komande, a opcija je i sistem telemetrije ukoliko planirate Huracan EVO voziti na stazi.

Isporuke se očekuju tokom proljeća.