Opciona ponuda
9

Lamborghini za Huracán Evo pripremio pet novih boja karoserije

E. L.
Pet novih "živih" boja karoserije koje u italijanskoj automobilskoj kompaniji nude za model Huracán Evo dio su Fluo Capsule kolekcije.

Standardna paleta boja karoserije koje se mogu odabrati u kombinaciji s Lamborghinijevim modelom Huracán Evo proširena je s pet novih opcija koje se kriju iza Fluo Capsule kolekcije, a u čuvenoj italijanskoj kompaniji pod okriljem Audija kažu da bi se nove boje trebale svidjeti kupcima koji vole biti drugačiji.

Dizajneri Lamborghinija su pet novih boja kombinovali s nekoliko mat crnih elemenata, a boje iz Fluo Capsule kolekcije kriju se iza naziva Verde Shock (zelena), Arancio Livrea (narandžasta), Celeste Fedra (plava), Arancio Dac (narandžasta) i Giallo Clarus (žuta).

U unutrašnjosti supersportskog dvosjeda, koja je obložena kombinacijom kože i alkantare, u svakom slučaju dominira crna boja, ali je boja na tasteru za pokretanje motora i zaštitnom znaku Lamborghinija na naslonima za glavu identična odabranoj boji karoserije.

Promjena iza naslona sjedišta nema, jer i Huracán Evo iz 'Fluo Capsule' kolekcije pokreće 5,2-litarski atmosferski V10 motor koji u kombinaciji s integralnim pogonom (AWD) razvija 640 KS pri 8.000 obr/min i 600 Nm pri 6.500 obr/min, što je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 2,9 sekundi i 325 km/h.

Verziju s pogonom preko zadnje osovine (RWD) pokreće isti motor koji raspolaže sa 610 KS i 560 Nm najvećeg obrtnog momenta, a Huracán Evo u tom slučaju iz mjesta do "stotke" stiže za 3,3 sekunde i također razvija 325 km/h. Obje opcije za prijenos snage koriste 7-stepeni automatski mjenjač kojem asistiraju dva kvačila.