Ekskluzivno
14

Klix.ba na Audi Summitu u Barceloni: Novi Audi A8 i vizije budućnosti

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Na jučerašnjoj premijeri potpuno novog Audija A8, ali i na Audi Summitu koji se održava u Barceloni, naš novinar je imao priliku detaljno se upoznati o novostima koje donosi Audijev najluksuzniji model, ali i vidjeti ostale novitete ove marke te njihovu viziju skore budućnosti.

Na ukupnoj površini od više od 10.000 kvadratnih metara, prvi Audi Summit je poslužio za predstavljanje pionirskih rješenja ove marke za urbanu mobilnost sutrašnjice - od usluga premium mobilnosti do autopilot vožnje i parkiranja. Ujedno je 2.000 gostiju iz cijelog svijeta imalo priliku prisustvovati premijeri nove generacije luksuznog modela Audi A8.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Audi Summit je nova ekskluzivna brend platforma ove kompanije. U urbanom centru Barcelone, zvanice iz medijskih, finansijskih, trgovinskih i industrijskih branši imale su jedinstvenu priliku da iskuse nove usluge za digitalno povezanu i održivu mobilnost u pametnom gradu budućnosti.

Ova izložba Audija imala je dvije komponente: jednosatnu prezentaciju proizvoda sa 70 automobila i posebno iskustvo Audi marke u posebnom okruženju sličnom velikom svjetskom sajmu. Osim premijere novog Audija A8, ova marka je predstavila i svoju Audi AI tehnologiju koja najavljuje da će automobil budućnosti olakšati život svojih putnika pomoću vještačke inteligencije.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Izložba je počela predstavom brenda s LED displejem širine čak 50 metara. Zvijezda dana je bio novi luksuzni Audi A8, dok su u susjednom dijelu sajamske sale posjetioci bili "uronjeni" u atmosferu pulsirajuće metropole, gde su mogli izbliza upoznati konceptne modele, rijetke eksponate, ali i razgovarati s najboljim stručnjacima Audija o temama mobilnosti, vještačke inteligencije i pametne fabrike budućnosti.

Audi je s razlogom odabrao Barcelonu kao mjesto za izložbu brenda. Španska metropola s pet miliona stanovnika predstavlja poseban kvalitet urbane životne sredine. Barcelona predvodi u uvođenju koncepta pametnih gradova, a koji uključuje različite načine prijevoza - autobuse, vozove, taksije i automobile - i tako na poseban način povećavaju i atraktivnost grada.

Detaljnije o novom Audiju A8 mozete pročitati ovdje.

Vezani članci