Nova opcija za kupce
0

Hyundai Tucson sada i sa sportskim paketom N Line

Klix.ba
Nakon prošlogodišnjeg predstavljanja modela i30 N Line Hyundai sličan koncept nudi i u kombinaciji sa svojim popularnim SUV modelom Tucson.

Hyundai je ponudu paketa opreme za svoj popularni SUV model Tucson proširio s verzijom N Line s kojom potencijalni kupci, pored atraktivnih karoserijskih detalja, mogu računati i na nekolicinu drugih elemenata kojima se naglašava sportska nota automobila.

U Hyundaiju su tako Tucson N Line opremili preciznijim upravljačkim sistemom i krućim oprugama ovjesa koji se krije iza novodizajniranih 19-inčnih aluminijskih felgi čija se boja savršeno uklapa s crnim karoserijskim detaljima među kojima dominira crna saćasta maska hladnjaka.

S paketom opreme N Line stigli su i decentno redizajnirani odbojnici, ali i prednja sjedišta s boljom lateralnom podrškom, crveni konac za prošivanje, aluminijske papučice i adekvatne oznake na i u karoseriji koje sugerišu da je ovaj Tucson drugačiji od ostatka ponude.

I dok čekamo najavljeni Tucson N koji bi se trebao pojaviti za dvije godine, a pokretat će ga motor s najmanje 340 konjskih snaga, Hyundai za Tucson N Line nudi jednu benzinsku i dvije dizelske motorne opcije.

Četverocilindarski 1,6-litarski turbobenzinac nudi 177 konjskih snaga, manji 1,6-litarski četverocilindarski turbodizelski motor nudi 136 konjskih snaga, a najsnažniji u ponudi je dvolitarski četverocilindarski turbodizelski motor sa 185 konjskih snaga. Oba dizelska motora potpomognuta su 48-voltnom hibridnom tehnologijom, a kupci će moći birati između pogona preko prednje ili preko obje osovine i ručnog ili automatskog mjenjača s dva kvačila.

Vezani članci