Uoči Ženeve
5

Hyundai predstavio osvježeni i30: Paket N Line sada uz sve karoserijske verzije

E. L.
Među glavnim novostima u sklopu osvježavanja Hyundaijevog modela iz C segmenta je i novi 1,5-litarski turbobenzinski motor.

U Hyundaiju nisu čekali, pa su prije premijernog predstavljanja pred publikom na Sajmu automobila u Ženevi koji počinje naredne sedmice otkrili osvježeno izdanje modela i30 koji se može kupiti u tri karoserijske varijante.

S naglaskom da se zanimljiv paket N Line s kojim stiže nekolicina dodataka koja sugeriše na punokrvni sportski model i30 N sada se može dobiti i u kombinaciji s praktičnom karavanskom karoserijom, Hyundaijev osvježeni kandidat u i dalje popularnom C segmentu izvana karakteriše novi oblik kućišta LED svjetala, a redizajnirana je i maska hladnjaka.

Novodizajnirane aluminijske felge nudit će se u prečniku od 16 do 18 inča, a dizajneri južnokorejske automobilske kompanije pozabavili su se i zadnjim odbojnikom i kućištima zadnjih svjetala koja sada imaju drugačiju grafiku. Sve karoserijske verzije pojačane su sa tri nove boje, a nove kombinacije boja nude se i u kabini u kojoj je najveća novost uvođenje 7-inčne instrumentne table.

Promjene ispod prednjeg poklopca odnose se na litarski trocilindarski turbobenzinski motor (120 KS) koji se sada može dobiti i u kombinaciji s blagim hibridnim sistemom, a kupci imaju mogućnost da uz spomenuti motor biraju 6-stepeni ručni ili novorazvijeni 7-stepeni automatski mjenjač s dva kvačila.

Dosadašnji 1,4-litarski četverocilindarski turbobenzinac zamijenjen je s novom 1,5-litarskom četverocilindarskom turbobenzinskom opcijom, a s nešto više radne zapremine i blagim hibridnim sistemom stiže 160 konjskih snaga i 253 Nm najvećeg obrtnog momenta koji se na prednju osovinu distribuira posredstvom ručnog ili automatskog mjenjača.

Kupci koji uz novi 1,5-litarski turbobenzinski motor i snažniji turbodizelski motor odaberu paket N Line mogu računati na nešto krući ovjes i direktniji upravljački sistem.

Vezani članci