Ima posebne odjeljke za šminku
32

FOTO / Hondin model She's je osmišljen isključivo za žene

Klix.ba
Japanski proizvođači automobila se trenutno bore sa slabom prodajom, kako u svojoj zemlji, tako i u inozemstvu. Zbog toga ne treba iznenaditi činjenica da se jedan od najvećih japanskih proizvođača okrenuo potrebema žena.

Honda lansira novi model Honde Fit nazvan She's.

Ideja o proizvodnji automobila za žene potječe iz 1950-ih godina. Dodge La Femme je imao posebne odjeljke za žensku torbu i šminku. Automobil je bio roze boje, a proizvodio se od 1955. do 1956. godine.

Prije nešto više od deset godina Ford je zajedno sa Maytagom dizajnirao kombi za žene, u kojem su se nalazili mašina za pranje veša i mikrovalna pećnica. Međutim, ovaj kombi nikada nije prošao konceptnu fazu.

She's je također roze boje. Sjedišta automobila su ušivena roze koncem, kontrolna tabla je prepuna roze detalja, a vjetrobransko staklo je specijalno napravljeno kako bi blokiralo više ultraljubičastih zraka. U svoj automobil je postavljen i specijalni klima uređaj koji sprečava sušenje kože.

Automobil se može nabaviti i u bijeloj i smeđoj boji.

Honda ne strahuje da bi ovakav dizajn mogao uvrijediti žene. Pored toga, u Japanu postoji posebna i raširena kultura u čijem su fokusu sve simpatične i slatke stvari pa je prodaja ovog modela već prevazišla sva očekivanja kompanije.