Noviteti
19

Honda predstavila osvježeni Civic

Klix.ba
Honda je za evropsko tržište predstavila redizajnirani Civic koji će svoje premijerno pojavljivanje imati na Sajmu automobila u Parizu.

Uz obje karoserijske varijante (dvovolumensku i karavansku) redizajnirani Civic stiže sa novim prednjim odbojnikom i restilizovanim prednjim svjetlima u čijim se kućištima sada smještena i dnevna svjetla.

Dvovolumenska varijanta Civica također je dobila novi zadnji odbojnik, redizajnirane obloge pragova, crni zadnji spojler i LED zadnja svjetla. Izmjene u unutrašnjosti vidljive su na novim oblogama vrata i sjedišta, hromiranim ručicama za otvaranje vrata i sjajnim crnim detaljima na upravljaču i centralnoj konzoli.

Automobil je dobio i potpuno novi Honda Connect infotainment sistem kojim se upravlja preko 7-inčnog displeja osjetljivog na dodir preko Google Android operativnog sistema. Dok čekamo novi Civic Type R, trenutno najinteresantniji je Civic Sport koji je nakon redizajna dobio znatno atraktivniji prednji odbojnik, posebnu masku hladnjaka i nove 17-inčne felge.

Kupci će moći da biraju između četverocilindarskog 1,6-litarskog dizelskog motora koji razvija 120 KS i 1,8-litarskog benzinskog motora sa 142 KS.

Vezani članci