Kuga za individualce
0

Fordov mini SUV u svečanom odijelu

Sarajevo-x.com
Ford sa razlogom ima visoka očekivanja od Kuge, prije svega jer je tržište malih SUV-ova postalo vrlo važan element prodaje svakog proizvođača, ali i zbog toga jer im je afirmacija među ovakvim automobilima itekako potrebna.

Iako mini SUV-ovi predstavljaju praktičniju i pristupačniju ulaznicu u svijet savremenih terenaca to definitivno ne znači da se kupci takvih "multitalent" automobila žele odreći prestiža, luksuzne opreme i odličnih performansi. Upravo zbog toga, u Fordu su odlučili ponuditi i prestižnu Individual seriju za Kugu, a pored posebnog izgleda i bogate opreme glavna karakterna crta biće snažni 2,5-litarski Duratec benzinski turbo motor. Zahvaljujući ovom poznatom motoru fordov SUV je zauzdao 200 KS i 320 Nm, što mu je omogućilo i ostvarivanje maksimalne brzine od 208 km/h.

Naravno, uz Haldex Gen 4 Intelligent sistem pogona na sve točkove i petostepeni automatski mjenjač, ova snaga će se uspješno iskoristiti i izvan asfaltiranih puteva.

Uz odlične performanse, Kuga Individual se ističe i po posebnom izgledu, te prati i ostale modele kao što su Mondeo, S-Max, Galaxy i Fiesta koji su također oplemenjeni Individual paketom. Tako se masivniji odbojnici sa hromiranim detaljima podrazumjevaju kao obavezan element, dok su svi plastični dijelovi prelakirani u boju karoserije, za razliku od ostalih verzija gdje je istaknut offroaderski duh. Također, izduvni sistem sa upečtaljiv dvostrukim završetkom i veliki krovni spojler vizualno Kugu svrstavaju gotovo među sportske kompakte, a uz 20-inčne točkove i nešto niži ovjes ovaj SUV gotovo i da je na razini jednog "hot hatcha".

Unutrašnjost je također prigodno obogaćena, pa je kao osnova poslužio ionako bogati paket opreme Titanium sa dodacima kao što su kvalitetnije kožne obloge i posebno dizajnirane teksture, dok poseban ugođaj čine umeci i ručke koje su lakirane u Piano White bijelu boju i polirane do visokog sjaja.

Vezani članci