Noviteti
63

Ford predstavio poseban Mustang

Klix.ba
U namjeri da na adekvatan način obilježi 50 godina od predstavljanja prvog Mustanga, američka filijala Forda predstavila je posebnu limitiranu seriju Mustanga koja će biti proizvedena u 1.964 primjerka.

Nimalo slučajno, jer je prvi Mustang proizveden 1964. godine. Slavljenička edicija zasnovana je na najnovijem Mustangu i opremljena je paketom 'Performance'.

Kupci će moći izabrati između Wimbledon bijele ili Kona plave boje karoserije. U svakom slučaju, automobil je maksimalno opremljen, a ponudit će se sa ručnim ili automatskim 6-stepenim mjenjačem.

Uz automatski mjenjač stiže i Torsen ograničena blokada diferencijala. Bez obzira na izbor transmisije, jubilarni Mustang pod prednjim poklopcem skriva 5-litarski atmosferski V8 motor koji razvija nešto više od 420 KS, uz 528 Nm najvećeg obrtnog momenta.

Uz standardno ponuđen kočni sistem koji proizvodi talijanska kompanija Brembo, tu su i posebne 19-inčne aluminijske felge na kojima su za ovu priliku postavljene gume Pirelli P Zero.

Unutrašnjost karakteriše kombinacija dvobojne kože i poseban logo edicije na naslonima sportskih sjedišta. Prodaja počinje početkom jeseni.