Noviteti
0

Fiat otkrio izgled MPV-a Freemont

Sarajevo-x.com
Talijanski proizvođač automobila "Fiat" je otkrio izgled MPV-a Freemont uoči zvaničnog predstavljanja na sajmu automobila u Ženevi.

Freemont je zapravo Dodge Journey koji će se pod Fiatovom značkom prodavati u Evropi. Dizajniran je da zadovolji potrebe jedne porodice, kao i potrebe onih koji traže prostran, udoban i praktičan automobil.

U poređenju sa svojim američkim rođakom, Freemont posjeduje modificirane branike, prednju masku i LED stražnja svjetla. Osim ovih manjih izmjena, Freemont posjeduje i "specijalno vješanje, poboljšano upravljanje i zvučnu izolaciju".

Dostupna će biti dva paketa opreme, a osnovni modeli će posjedovati sedam sjedišta, trozonski automatski klima uređaj, cruise control, sistem koji prati pritisak u gumama (TPMS), maglenke i infotainment sistem sa touchscreenom. Zapremina prtljažnog prostora je 1.461 litar. Bolji paketi opreme uključuju i Bluetooth vezu, stražnje senzore za parkiranje, automatske farove, zatamnjena stakla, 17-inčne naplatke od legura i još neke detalje.

Freemont će imati pogon na prednje točkove, a pokretati će ga 2,0-litarski MultiJet dizelski motor koji isporučuje 140 KS, a koji je uparen sa manuelnim mjenjačem. Kasnije će se u ponudi pojaviti i varijanta sa pogonom na sva četiri točka, koja će posjedovati 2,0-litarski MultiJet dizelaš sa 170 KS i automatskim mjenjačem, kao i 3,6 litarski v6 benzinac sa 276 KS.

Cijene još uvijek nisu objavljene, a Freemont će se na tržištu naći polovinom godine.