Ferrari F430 16M Scuderia Spider

S
Sarajevo-x.com
11.11.2008. u 22:25
0
10
Ferrari F430 16M Scuderia Spider
0
Ferrari F430 16M Scuderia Spider
Nakon što je Ferrari California odlično prihvaćen, Italijani se nisu željeli zaustaviti na samo jednom vrhunskom kabrioletu. Nakon što su došli do 16. konstruktorske titule šampiona u Formuli 1 pripremili su i prigodan F430 Scuderia, čime su obilježili taj uspjeh.
Šesnaest šamionskih titula u takničenju kao što je Formula 1 je zaista poseban uspjeh, a poseban uspjeh zahtjeva i posebnu proslavu. Naravni, u Ferrariju su se odlučili proslaviti zajedno sa svojim kupima, i tako na najbolji mogući način ovjekovječiti ovaj rezultat. Njihov popularni F430 i vrhunska verzija Scuderia bili su odlična osnova, s tim da su odlučili ponuditi novu dimenziju užitka u olakšanoj verziji. Poseban užitak koji nudi F430 Scuderia tako će uskoro biti dostupan i u verziji bez krova, a u odnosu na „obični“ Spider razlike su itekako očite. Prije svega, ističe se čak 80 kilograma lakša karoserija u odnosu na standardni Spider, ali to svakako nije jedini element koji će poboljšati performanse ferrarijevog novog Spidera.U Ferrariju ističu novi 7-brzinski mjenjač sa dvostrukim kvačilom koji se ističe izuzetnom brzinom izmjena stepeni prenosa, a isti takav mjenjač dobiće i Ferrari California čime će se dodatno istančati odlične mogućnosti italijanskih sportista.

Scuderia Spider neće dijeliti samo mjenjač sa Californijom , nego i cijeli motor. Naravno, razlika je u tome da će 4,3-litarski V8 motor sa 510 KS u Spideru biti smješten u sredini, dok će u Californiji biti „upakovan“ iznad prednje osovine.

U Ferrariju planiraju proizvesti 499 primjeraka Scuderije Spider, dok će i posebna verzija berlinette F430 16M Scuderia biti prizvedena u istoj količini, a s obzirom da u Ferrariju i dalje proizvode oko 27 automobila dnevno ekskluzivnost je zagarantovana i sa standardnim verzija, a kamoli sa posebnim serijama.

Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: