{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ferrari 812 Superfast je "V12 u idealnom okruženju"

15.3.2017. u 21:16
15
15
Ferrari 812 Superfast je "V12 u idealnom okruženju"
15
S obzirom da LaFerrarija više nema, trenutno najsnažniji i najbrži model u ponudi Ferrarija (koji je mnogo više od automobilske kompanije), je izvanredni 812 Superfast koji je u tvornički muzej ispratio model(e) F12 Berlinetta i F12tdf.
Ferrari 812 Superfast premijerno je predstavljen na minulom Sajmu automobila u Ženevi, a u najslavnijoj automobilskoj kompaniji naglašavaju da je Superfast najsnažniji i najbrži produkcijski model Ferrarija do sada koji pokreće „samo“ atmosferski motor.

Poštujući višedecenijsku tradiciju, 812 Superfast pokreće posljednja evolucija vjerovatno najboljeg atmosferskog V12 motora svih vremena u čijih je 6,5 litara radne zapremine ovaj put „smješteno“ 800 konjskih snaga i 718 Nm najvećeg obrtnog momenta. I sve to bez turbo-punjača, mehaničkih kompresora i elektromotora.


Među novosti koje obilježavaju Ferrarijev najnoviji GT automobil spada električni servo-upravljač, a tu je i druga generacija sistema upravljanja zadnje osovine. Za ovu priliku u Ferrariju su se pozabavili i 7-stepenim mjenjačem sa dva kvačila koji je rekalibriran, što je rezultiralo još bržom izmjenom stepeni prijenosa.

Pored aktivnih aerodinamičkih zakrilaca ispod karoserije, novost je i povratak na dvostruka kućišta zadnjih svjetala, a tu je i nova crvena boja karoserije (Rosso Settanta) s kojom u Ferrariju obilježavaju svoj 70. rođendan.

Sa svim mehaničkim i aerodinamičkim poboljšanjima u odnosu na F12, u Ferrariju smatraju da su u potpunosti opravdali naziv Superfast, jer automobil od 0 do 100 km/h stiže nakon 2,9 sekundi, a od 0 do 200 km/h potrebno mu je 7,9 sekundi. Maksimalna brzina: više od 340 km/h.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: