Pretpremijera Fabije Scout
0

Fabia za lagane offroad izazove

Sarajevo-x.com
Pored toga što je za sajam automobila u Ženevi Škoda najavila premijeru kompaktnog SUV-a Yeti, svoju posvećenost da ponudu modela upotpuni sa verzijama koje su sposobne za lakse terenske izazove potvrdice i Scout verzijom popularne Fabije.

Sa Fabijom Scout Škoda će upotpuniti svoju ponudu modela koji su na jednostavan način pripremljeni za blage izlete van asfaltiranih cesta, a koji svojim izgledom otvoreno koketiraju sa većim i skupljim SUV-ovima.

Fabia Scout zasnovana je na karavanskoj verziji standardne Fabije, a baš kao i drugi Škodini modeli sa Scout oznakom, od ostalih modela se neće razlikovati po pitanju ponude motora i mjenjača. Tako će Fabia Scout svoje „terenske“ sposobnosti zasnivati na ojačanjima karoserije i visočije podešenom ovjesu što će biti dovoljno da ne zapne na prvom makadamu, ili da se olako oštete elementi podvozja.

Fabia Scout će se nuditi sa šest motora, i to sa tri dizelska i tri benzinska motora snage od 70 do 105 KS. Unutrašnjost će također, uz izuzetak par detalja i kombinacija boja, biti identična standardnoj Fabiji, i udobno će smještati do pet putnika. Nakon što se preklopi zadnja klupa Fabia Scout nudiće do 1.500 litara zapremine u ptrljažniku.

Uz Fabiju Scout Škoda će u Ženevi predstaviti i punopravni SUVi Yeti, kao i niz konceptnih vozila grupisanih pod skraćenicom EMO (Emotianal expression theme).