Noviteti
0

Engleski muscle car

Klix.ba
MG je konačno lansirao svoj super-sportski XPower SV sa potentnim V8 agregatom, koji obezbjeđuje ubjedljive preformanse i prijeti i velikim imenima kao što je Porsche 911.

MG XPower SV posjeduje 4.6 litarski, potpuno aluminijski V8 agregat koji obezbjeđuje oko 315 KS, dok obrtni moment iznosi solidnih 410 Nm pri poprilično niskih 4.750 okr/min.

Ovaj biser je zaslužan za ubrzanje od 0 do 100 km/h u roku od samo 5.5 sekundi dok je brzinski vrh negdje oko 265 km/h.

U sljedećoj 2004. godini če biti dostupna čak i još ekstremnija varijanata ovog sportaša i to pod imenom SV-R. Kupci ove serije će doći u posjed nevjerovatnih 775 KS koje će obezbjeđivati motor preuzet iz MG ZT-T modela u kojem obezbjeđuje čak 320 km/h.

U "baznom" modelu 4.6 litraš će biti ukomponovan sa 5-stepenim ručnim mjenjačem koji će snagu prenositi na zadnje točkove putem BTR slip diferencijala, a u toku prve polovine iduće godine će biti dostupna i automatska getriba.

SV također karakteriše i izuzetno snažna box-frame šasija koja ukombinovana sa unikatno konstruisanom karoserijom od karbonskih vlakana, pa i ne čudi težina od samo 1540 kg i izuzetno nisko gravitacijsko težište.

Još jedna karakteristika XPower-a je i ekstremno sportski orjentisana unutrašnjost, a najveći utisak ostavljaju duboko profilisana sjedišta, presvučena alcantrom po želji, sa sigurnosnim pojasevima kojih bi se postidili i WRC bolidi.