{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Električni skuter Ojo Electric je idealno rješenje za ugodnu dnevnu vožnju

12.1.2018. u 19:33
10
16
Električni skuter Ojo Electric je idealno rješenje za ugodnu dnevnu vožnju
10
 
Električni skuteri danas su postali veoma popularni, ali kalifornijska kompanija Ojo Electric uspjela je staviti u isti paket sve što ljudi vole o njima, a to su dobar opseg, zabavna vožnja i pametne karakteristike te proizvesti vozilicu koja osvaja na prvi pogled.
Skuter Ojo Electric može preći 40 kilometara s jednim punjenjem, a ovaj opseg može se udvostručiti pomoću dodatnog akumulatora. Dvotočkaš ima maksimalnu brzinu od oko 32 kilometra na sat i dovoljno je brz i u najvišoj postavki njegovih performasi.

Foto: The Verge
Foto: The Verge


Električni skuter ima sistem oslanjanja na oba točka, a kruta aluminijumska struktura njegovog tijela održava vožnju glatkom i stabilnom. Tako na prilično oštrim uglovima nećete osjetiti nikakvu opasnost od eventualnog rušenja sa skutera.

Foto: The Verge
Foto: The Verge


Na prednjem dijelu skutera smješten je ekran osjetljiv na dodir, na kojem je i kontrolna tabla. Skuter ima mogućnost Bluetooth povezivanja za reprodukciju muzike kroz dva ugrađena zvučnika, kao i ugrađeni kabal za napajanje koji se priključuje u standardnu zidnu utičnicu. Punjenje prazne baterije traje oko pet sati. Na kraju, sve ovo košta 2.000 dolara.

Foto: The Verge
Foto: The Verge


Koliko je kompanija Ojo Electric uspjela napraviti ugodnu vozilicu, svjedoči i odluka Forda da licencira njihov skuter. Predsjednik Ojo Electric Dale Seiden objasnio je kako je na jednom sajmu razgovarao s predstavnicima Forda o licenciranju skutera. Uspio je postići dogovor, tako da je Ojo Electric skuter dobio mogućnost bolje reklame, a Ford je u svoju kolekciju dodao još jedno pametno i ugodno mobilno rješenje.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: