Dvije škole
7

Dva vrhunska vozača i jedan 911 GT2 RS

Klix.ba
U kratkom promotivnom videomaterijalu o temi novog Porschea 911 GT2 RS glavne uloge dobili su Walter Röhrl i Mark Webber. Shodno šampionatima u kojima su nastupali, svako je na svoj način pokazao mogućnosti najsnažnijeg 911 do sada.

Iskreno, više nam se dopada način na koji se Walter Röhrl, vrhunski rally vozač iz stare garde i dugogodišnji testni vozač Porschea, na stazi poigrao najnovijim izdanjem Porscheovog biturbo "monstruma" iz Serije 991.2 koji je u brojčano ograničenoj seriji, očekivano, već rasprodan.

Webber je aktivno učestvovao u razvoju i testiranjima novog 911 GT2 RS, a nedavno je izjavio da je na pojedinim dijelovima staze Nürburgring Nordschleife automobil dostizao 336 km/h, što i ne bi trebalo biti iznenađenje uzme li se u obzir da zadnju osovinu "gura" 3,8-litarski 6-cilindarski biturbo motor s malo manje od 700 KS, što je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h nakon 2,7 sekundi.

U skorije vrijeme očekujemo zvaničnu objavu najboljeg vremena s Nürburgringa, a šef Porscheovog GT odjela već je rekao da je GT2 RS stazu prošao za manje od sedam minuta.