|

Dodge će proizvesti samo 100 Mopar Challengera

Dodge će proizvesti samo 100 Mopar Challengera
1
Klix.ba
7.11.2013. u 11:30
4
komentara
1

dijeljenja
1/7
2/7
3/7
4/7
5/7
6/7
7/7
Američka automobilska kompanija je na Sajmu automobila u Las Vegasu predstavila Challenger Mopar, koji je opisan kao najrjeđi produkcijski Challenger do sada.
Klasični "muscle car", koji će biti proizveden u samo 100 primjeraka, moći će se dobiti u bijeloj ili crnoj boji karoserije sa karakterističnim plavim Mopar trakama preko bokova.

Pored crnog usisnika na poklopcu motora i tamnih 20-inčnih aluminijskih felgi, poseban Challenger dobio je drugačiju masku hladnjaka, crni poklopac rezervoara za gorivo i crni spojler na poklopcu prtljažnika. Unutrašnjost karakterišu kožom obložena crna sportska sjedišta prošivena plavim koncem, na čijim je naslonima utisnut logo "Omega M".

Tu je i sportski upravljač sa tri kraka, kao i pločica na kojoj je serijski broj primjerka. Dodge Mopar Challenger moći će se naručiti u martu, a prvi primjerci do kupaca će stići početkom drugog kvartala. S obzirom na minimalan broj ponuđenih primjeraka, očekuje se da će većina kupaca Mopar Challengera biti iz kolekcionarskih krugova.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...