Velika očekivanja
6

Dacia predstavila Sandero treće generacije

E. L.
Pored standardnog Sandera treće generacije rumunska filijala Renaulta predstavila je i njegovu popularnu crossover izvedenicu Stepway.

Novi Sandero zasnovan je na platformi Clia pete generacije i u skladu s politikom koju vode u grupaciji Renault-Nissan ostaje njihova najpovoljnija opcija iz B segmenta, pa u francusko-japanskoj grupaciji i od treće generacije očekuju odličan prijem kod kupaca koji za najmanje novca očekuju najviše muzike.

Zasnovan na mehanici koju nudi aktuelni i znatno skuplji Clio, novi Sandero u osnovnoj verziji pokreće grupacijski litarski trocilindarski benzinski motor, a u ponudi će biti i verzija s turbopunjačem kojom će rumunski bestseller vući 95 KS.

Kupci u standardnoj opremi mogu računati na LED svjetla, tempomat, upravljač podesiv po visini i dubini, povezivost s telefonom... Za sigurnost putnika brine šest zračnih jastuka i znatno čvršća karoserija, a s bogatijim paketima opreme koji uključuju i nekoliko obaveznih sistema za povećanje sigurnosti Sandero u džepu ima svih pet EuroNCAP zvjezdica.

S novom generacijom odmah stiže i popularna crossover verzija Stepway koja sa sobom i ovaj put donosi povišenu karoseriju, gume višeg profila i karakteristične karoserijske detalje koji sugerišu da se ovakav Sandero ne boji sići s asfalta.