PROSTRAN I SVESTRAN
26

Dacia predstavila Jogger: Sedam sjedišta u karavanu s primjesama crossovera

E. L.
Novi model rumunske automobilske kompanije pod patronatom Renaulta zgodna je kombinacija karavana i crossovera u koju se može smjestiti sedam osoba.

Nastavak priče koji je započet sa Sanderom Stepway nove generacije krije se iza naziva Jogger, a praktična kombinacija karavana i crossovera može se smatrati nasljednikom modela Lodgy Stepway koji više nije u ponudi rumunske automobilske kompanije iza koje stoji Renault.

Dacia će 4,55 metara dug Jogger nuditi u kombinaciji s pet ili sedam sjedišta, a u kompaniji koja se posljednjih godina može pohvaliti s izvrsnim rezultatima prodaje širom svijeta obećavaju da će i robusni i praktični Jogger imati najbolji omjer na temu uloženo/dobijeno.

U kombinaciji s pet sjedišta prtljažnik može „progutati“ 708 litara, a s oborenim naslonima sjedišta u drugom redu zapremina tovarnog prostora iznosi 1.819 litara. Mnogobrojni otvoreni i zatvoreni pretinci zaduženi su za dodatnih 24 litre.

Jogger pokreće poznati (turbo)benzinski litarski trocilindarski motor koji je Dacia ranije predstavila uz aktuelni Sandero i Sandero Stepway. Na vrhu ponude (za sada) je turbobenzinac sa 110 KS kombinovan s ručnim 6-stepenim mjenjačem, a dizelski motor i integralni pogon neće se nuditi uz Jogger. U ponudi je i štedljiva opcija Eco-G koju pokreće autoplin.