Verzija popularnog SUV-a
103

Dacia će ove godine predstaviti Duster pickup

Klix.ba
Pickup verziju Dacijinog Dustera smo već vidjeli, no ona nije proizvod ove rumunske kompanije nego kompanije Romturingia. Ipak, Renault u čijem je vlasništvu Dacia je saopćio da će zvanična pickup verzija Dustera svjetlo dana ugledati već ove godine.

Iz Renaulta je stigla informacija da je pickup ušao u proces homologacije te da će biti predstavljen tokom tekuće godine. Generalni direktor renaulta za komercijalna vozila u Rumuniji Hakim Boutehra je najavio planove za pickup verziju veoma popularnog i uspješnog SUV-a Duster. Kako bi se to ostvarilo, inžinjeri iz Renaultovog tehničkog centra u Tituu su se udružili s tehničarima iz kompanije Romturingia.

O pickupu se zasad malo zna, ali je Boutehra rekao da će to prije svega biti vozilo fokusirano na rad, nego na određeni stil života kao što je Renault Oroch baziran na Dusteru, koji se pojavio u Južnoj Americi 2015. godine.

Boutehra je najavio i najmanje tri verzije različitih Dacijinih modela od kojih će jedna biti SUV.

Dacia postaje važan igrač u Evropskoj uniji te je prošle godine prodala 528.249 automobila, a to je značajno povećanje od 11,7 posto u odnosu na godinu ranije.

Ako sve prođe prema planu, Duster pickup će se u prodaji naći u drugom tromjesečju ove godine.