Od ovog mjeseca dostupan i u BiH
0

FOTO / Coupe širi ponudu C-Klase

Sarajevo-x.com
Izražajna C-klasa Coupé uvodi Mercedes-Benz, u 125. godini postojanja ove marke, u novi segment kompaktnih coupéa. Novi model koristi modernu tehnologiju nove generacije C-klase upakovanu u oblik klasičnog kompaktnog coupéa. Ovaj sportski automobil sa dvoje vrata od jula je dostupan i u bosanskohercegovačkim prodajnim salonima Mercedes-Benza.

U ponudi C-klase Coupé su tri benzinska motora C 180 Blue EFFICIENCY sa 156 KS, C 250 BlueEFFICIENCY sa 204 KS i C 350 BlueEFFICIENCY sa 306 KS, te dva dizelska motora C 220 CDI BlueEFFICIENCY od 170 KS i C 250 BlueEFFICIENCY od 204 KS. Svi motori su sa direktnim ubrizgavanjem i ECO start/stop funkcijom kao standardnom.

Oznaka BlueEFFICIENCY upućuje na njihovu ekonomičnost potrošnje goriva. Svi modeli sa automatskim mjenjačem (serijska oprema za C250 i C 350) dolaze isključivo sa unaprijeđenim 7-stepenim automatskim mjenjačem 7G-TRONIC PLUS.

Snažne motore nadopunjava Agility Control ovjes koji predstavlja dio serijske opreme. Sportski prilagođen sistem pruža užitak u vožnji, jer se ovjes automatski prilagođava stanju na cesti i stilu vožnje te efektno stabilizuje automobil. Na raspolaganju je i sportski ovjes spušten za 15 mm i tvrđe podešen, te Dynamic Handling paket sa sportskim voznim modom, spuštenim ovjesom i sportskim progresivnim servo-upravljačem.

Sa devet zračnih jastuka kao dijelom standardne opreme, NECK PRO aktivnim naslonima za glavu, te zatezivačima pojaseva sa graničnicima sile zatezanja, C-klasa Coupé pruža i potpunu sigurnost svim putnicima.

Zahvaljujući mnogobrojnim sistemima zaštite i asistencije, počevši od sistema praćenja pažnje Attention Assist do sistema za regulaciju odstojanja Distronic Plus, ovaj coupé pruža izvanrednu zaštitu i pomoć tokom vožnje. Sistemi asistencije bazirani su na najnovijoj tehnologiji radara, kamera i senzora pa pomažu u izbjegavanju najčešćih uzroka nesreća, kao što su vožnja sa premalim odstojanjem od drugog vozila, umor u vožnji i vožnja po mraku.

Cijene za C-klasu Coupé u Bosni i Hercegovini počinju od 61.430 KM za model C 180 BlueEFFICIENCY. Kupci se sa novim Coupéom mogu upoznati u svim ovlaštenim Mercedes-Benz prodajnim centrima u Bosni i Hercegovini, dok je već izložen u AUTOlineovom prodajno-servisnom centru u Sarajevu.