Noviteti
10

Continental Supersports je najbrži i najsnažniji Bentley do sada

Klix.ba
Najbrži i najsnažniji produkcijski Bentley do sada pokreće 6-litarski W12 motor sa 710 konjskih snaga, što je dovoljno za 336 km/h.

Continental nove generacije u prodajnim salonima trebalo bi da se pojavi do kraja ove godine, a u Bentleyju su u međuvremenu pripremili posljednju verziju aktuelnog modela koja je inspirisana trkaćim modelom Continental GT3-R.

U kombinaciji s kapacitetnijim turbo-punjačima 6-litarski W12 motor u ovom slučaju raspolaže sa 710 konjskih snaga i 1.017 Nm najvećeg obrtnog momenta, a spomenuto je dovoljno da olakšani Coupe od 0 do 100 km/h stiže nakon 3,4 sekunde na putu prema maksimalnoj brzini koja iznosi 336 km/h. Bentley će Conti Supersports ponuditi i u Cabrio verziji koja će imati neznatno slabije performanse.

Prijenos snage na obje osovine obavlja se preko 8-stepenog automatskog mjenjača, a sistem nadzora enormno velikog obrtnog momenta koji se optimalno raspoređuje na točkove "posuđen" je s trkaćeg modela Continental GT3-R.

Pored redizajniranih odbojnika, obloga pragova, karbonskih karoserijskih detalja i trobojne unutrašnjosti, Supersports je dobio i nove karbonsko-keramičke kočnice koje se mogu vidjeti iza jedinstvenih 21-inčnih felgi na kojima su gume dimenzija 275/35.

Bentley će Continental Supersports premijerno predstaviti na Sajmu automobila u Detroitu (SAD), a tada će biti poznata i njegova cijena.