Noviteti
0

Citroen predstavlja C5 u verziji CrossTourer

Klix.ba
Na Ženevskom sajmu automobila Citroen predstavlja novu verziju modela C5 koja je predviđenu "za sve ceste" - C5 CrossTourer. Nova verzija preuzima sve adute koji su osigurali uspjeh modela C5 koji je prodan u više od 530.000 primjeraka u svijetu. Snažnog karaktera, s ovjesom Hydractive III+ i inteligentnim sistemom trakcije, Citroen C5 CrossTourer nudi pravu ugodnost i poziva na putovanje.

Dizajn CrossTourer verzije Citroenu C5 daje naglašen karakter zahvaljujući posebnim proširenjima blatobrana, uzdužnim krovnim nosačima mat sive boje usklađenim s posebnim mat sivim brušenim aluminijskim naplatcima od 18’’, hromiranim kućištima retrovizora i zaštitnim oblogama u boji poliranog aluminija na prednjim i zadnjim odbojnicima. Te nove detalje upotpunjuje i karoserija povišena za 15 mm (do 70 km/h na verzijama opremljenim ovjesom Hydractive III+).

C5 CrossTourer se može pohvaliti optimalnom udobnošću koja se prilagođava svim cestama, prije svega zahvaljujući ovjesu Hydractive III+. Ta tehnologija omogućuje upravljanje visinom karoserije u stvarnom vremenu kako bi se zadržao stalni razmak od tla nezavisno o opterećenju vozila. Ovjes prilagođuje krutost opruga i amortiziranje prema željama vozača i profilu ceste za optimalnu udobnost i stabilnost karoserije nezavisno o uvjetima. Automatsko spuštanje pri velikoj brzini poboljšava aerodinamičnost.

Pri umjerenoj brzini, C5 CrossTourer koristi dvije visine karoserije (+6 cm do 10 km/h i +4 cm do 40 km/h) kako bi olakšao prijelaz preko prepreka pri maloj brzini. Promjenjiva visina karoserije olakšava i utovar zahvaljujući mogućnosti spuštanja ili podizanja praga prtljažnika. Ovjes je dostupan sa svim motorima osim s HDi 115 BVM i e-HDi 115 Airdream BMP6.

C5 CrossTourer je dobio i korisnu tehnologiju za sve prilike, gdje se ističe inteligentni sistem trakcije koji se prilagođuje svim uslovima u vožnji poboljšavajući vučnu silu na snježnoj ili blatnoj podlozi, a tu je i navigacijski sistem eMyWay sparen s kamerom za vožnju unazad za jednostavnije manevrisanje automobilom.

Citroen C5 CrossTourer dostupan je u dvije verzije, Seduction i Exclusive, te s dizelskim motorima snage od 160 i 200 KS.