Premijera na sajmu u Ženevi
0

Chevrolet pripremio kabrioletsku Corvette Stingray

Klix.ba
Corvette Stingray kabriolet za 2014. godinu imat će svjetsku premijeru 5. marta na Sajmu automobila u Ženevi.
"Prikladno je predstaviti novi Stingray kabriolet na svjetskoj pozornici u Ženevi, jer Corvette predstavlja Chevrolet širom svijeta", rekla je Susan Docherty, predsjednica i izvršna direktorica kompanije Chevrolet i Cadillac Europe. "Radi se o ikoni koja izaziva divljenje čak i u zemljama gdje nikada nije bila u službenoj ponudi."

Trenutno postoje klubovi vlasnika i ljubitelja automobila Corvette u više od 100 zemalja. U stvari, 58% od 1,1 miliona ljubitelja koji "lajkaju" službene Fecebook stranice Corvette nalazi se izvan SAD-a.

Corvette Stingray kabriolet pruža jednaku ravnotežu tehnologije, dizajna i performansi kakva je u januaru u Detroitu predstavljena s coupe verzijom.

"Svaka je Corvette originalno projektovana kao kabriolet," rekao je Tadge Juechter, glavni projektant Corvette. "Ni novi Stingray se ne razlikuje, kako coupe tako i kabriolet projektirani su kako bi se isticali u svakoj situaciji – bilo da se radi o svakodnevnoj vožnji na posao, putovanju preko cijelog kontinenta, ili jurnjavi kroz zavoje."