Noviteti
3

Chevrolet otkrio redizajnirani Cruze

Klix.ba
Uoči predstojećeg Sajma automobila u New Yorku Chevrolet je zvanično predstavio redizajniranu varijantu svog modela Cruze, koji će u prodajne salone stići početkom jeseni.

Decentno redizajniran Cruze, koji pojedinim detaljima sada podsjeća na veći model Malibu, dobio je novi prednji odbojnik, a dnevna LED svjetla bit će u ponudi uz pakete opreme LT i LTZ. Uz proširenu paletu boja karoserije tu su i redizajnirana zadnja svjetla.

Unutrašnjost također nije pretrpjela velike promjene. Uz redizajniranu ručicu mjenjača i unaprijeđene držače čaša, Cruze je upotpunjen sistemima 'Siri Eyes Free' i ' Text Message Alert'. Tu je i 7-inčni display u boji osjetljiv na dodir, 'OnStar 4G LTE' sistem za konekciju sa vanjskim medijima i opciono GPS navigacioni sistem.

Pošto u Chevroletu nisu spominjali promjene ispod poklopca motora, redizajnirani Cruze po svemu sudeći pokretat će gama poznatih motora.

Najmanji benzinski četverocilindarski 1,4-litarski turbo-motor razvija 138 KS i 200 Nm obrtnog momenta. Istu snagu, uz malo manje obrtnog momenta (169 Nm) isporučuje i atmosferski 1,8-litarski četverocilindarski benzinski motor. Treći u ponudi je dvolitarski četverocilindarski turbodizelski motor koji razvija 151 KS i 357 Nm obrtnog momenta.

Cijene automobila još uvijek nisu objavljene.

Vezani članci