Novi Chevrolet
0

Chevrolet Orlando spreman za Pariz

Sarajevo-x.com
Ogledni automobil Orlando, koji će svoju svjetsku premijeru imati idućeg mjeseca na Pariškom sajmu automobila, jasan je pokazatelj Chevroletovog nastojanja da uđe u segment višenamjenskih vozila sa sedam sjedala automobilom prepoznatljivog, sportskog dizajna koji će ponuditi prilagodljiv sustav sjedala i puno prostora u unutrašnjosti.

Temeljen na nedavno najavljenoj novoj kompaktnoj limuzini Cruze, konceptni Orlando uvodi prepoznatljivu Chevroletovu dizajnersku filozofiju u novi segment vozila. Njime se istražuje potencijal kombiniranja svestranih osobina sportskog automobila, obiteljskog jednovolumena i karavana objedinjenih u jednom vozilu.

Orlando krasi prepoznatljiva silueta u kojoj su dimenzije uobičajene za jednovolumen zamijenjene elegantnim kontrastom između poklopca motora i linija prednjeg vjetrobranskog stakla. Umjesto ravnih bočnih dijelova, dolazi s izraženim blatobranima što mu daje snažan izgled tipičan za terenska vozila, no opet nudi dinamične vozne performanse i upravljanje, učinkovitu potrošnju goriva te mogućnost laganog ulaska zahvaljujući svojoj arhitekturi tipičnoj za osobne automobile.

U unutrašnjosti je peterovratni Orlando dizajniran kako bi zadovoljio potrebe obitelji, s prilagodljivim sustavom sjedala u tri reda u koja se može smjestiti sedam putnika. U slučajevima kada je potrebno prevesti neki veći teret, prostrana kabina može se u trenu pretvoriti u velik prtljažni prostor koji omogućuje lak utovar. Velik međuosovinski razmak od 2.760 mm te velik razmak među kotačima čine da Orlando pruža nevjerojatno puno prostora u unutrašnjosti.

Chevroletov snažan i učinkovit 2.0-litarski turbo dizelski motor nove generacije snage je 150 KS/110 kW i daje 320 Nm okretnog momenta.

Netom nakon predstavljanja posve nove limuzine Cruze, konceptni Orlando je još jedan korak dalje u Chevroletovom portfelju proizvoda i planu da ponudi kupcima širom svijeta automobil iznimne vrijednosti kada se radi o kvaliteti, učinkovitosti u potrošnji i opremi.