Prije debija u Ženevi
11

FOTO / Carlsson predstavio svoj trkaći SLK 340

Klix.ba
Iz jedne od najcjenjenijih tunerskih kuća koje se bave Mercedesima, prije zvaničnog debija na predstojećem ženevskom sajmu automobila, stigli su prvi detalji njihovog trkaćeg modela SLK 340, koji su u Carlssonu napravili po narudžbi iz tima Meisel Motorsport.

Carlsson SLK 340 je napravljen da se uhvati u koštac sa sličnim automobilima čije specifikacije odgovaraju nastupima na međunarodnim brdskim trkama.

Agresivna karbonska karoserija oplemenjena adekvatnim spojlerima i difuzorima govori sama za sebe. Posao u vezi sa ovjesom povjeren je kompaniji KW. Na trkaćim 18-inčnim BBS felgama su AVON gume.

Fotografije unutrašnjosti za sada još uvijek ostaju tajna, ali iz Carlssona je stigla informacija da je SLK 340 opremljen karbonskim sjedištima i zaštitnim kavezom koji odgovaraju najstrožijim međunarodnim zahtjevima.

Iz 3,4-litarskog V8 motora stiže 610 KS i 430 Nm obrtnog momenta. Distribuirano preko adekvatne Hewland transmisije, bit će više nego dovoljno da 780 kilograma težak automobil pretvori u raketu.