Noviteti
16

BMW X4 u proizvodnji od proljeća

Klix.ba
BMW je zvanično otkrio svoj novi crossover X4 koji je, uz određene karoserijske detalje "posuđene" sa modela X6, baziran na kompaktnijem modelu X3.

Prednji dio automobila karakteriše agresivno dizajniran odbojnik upotpunjen velikim usisnicima zraka. Karakteristična hromirana maska hladnjaka vizuelno je spojena sa dvostrukim svjetlima u novorazvijenim kućištima ispod kojih su smještena svjetla za maglu. Iza kupeovske linije krova mogu se vidjeti LED zadnja svjetla i zgodna kombinacija zadnjeg odbojnika i difuzora zraka.

U odnosu na BMW X3, X4 je 14 milimetara duži i 36 milimetara niži. Kupac će moći birati između tri benzinska i tri dizelska motora.

Prvi u ponudi dizelskih motora je dvolitarski četverocilindarski biturbo motor sa 190 KS i 400 Nm obrtnog momenta. Slijedi ga trolitarski 6-cilindarski motor koji uz turbo-kompresore razvija 258 KS i 560 Nm obrtnog momenta, a najsnažniji je 6-cilindarski dizelski biturbo motor koji iz 3 litre radne zapremine razvija 313 KS i 630 Nm obrtnog momenta.

Osnovni četverocilindarski dvolitarski biturbo benzinac nudi 184 KS i 270 Nm obrtnog momenta. Njegova snažnija varijanta razvija 245 KS i 350 Nm obrtnog momenta.

Na vrhu ponude benzinskih motora je trolitarski 6-cilindarski biturbo sa 306 KS i 400 Nm obrtnog momenta. Uz vrhunske materijale u unutrašnjosti i veoma bogatu standardnu opremu, BMW X4 u prodajne salone stiže početkom proljeća, sa početnom cijenom od 45.625 dolara.