Posebno izdanje
69

BMW predstavio Seriju 8 First Edition: Samo 400 primjeraka

Klix.ba
Mjesec nakon predstavljanja druge generacije Serije 8 iz Minhena stiže posebno brojčano ograničeno izdanje Coupe modela M850i xDrive.

BMW će M850i xDrive First Edition ponuditi širom svijeta u samo 400 primjeraka, a luksuzni bavarski GT automobil, pored nekoliko detalja, krasi posebna plava boja karoserije (Frozen Barcelona) iza koje stoji odjel BMW Individual.

Pored jedinstvene boje, automobil je opremljen crnim 20-inčnim aluminijskim felgama iz repertoara M odjela, a vizuelnom utisku dodatno pomaže nekoliko karoserijskih detalja u crnoj boji. Kupci koji se odluče na dodatna izdvajanja mogu računati na mnogobrojne karbonske karoserijske elemente, zaključno s karbonskim krovom.

BMW Individual potpisuje boje i opremanje unutrašnjosti luksuznog sportskog četverosjeda u kojem se ističe dvobojna kombinacija kožom obloženih sjedišta koja će biti dostupna samo uz First Edition izdanje, a tu je i tamnom alkantarom obložen krov. Za vrhunski zvuk brine Bowers & Wilkins Diamond Surround audiosistem, a nezaobilazan detalj kod brojčano ograničenih izdanja je i pločica sa serijskim brojem.

Promjena ispod prednjeg poklopca nema: M850i xDrive First Edition i dalje pokreće 4,4-litarski biturbo V8 motor koji razvija 530 KS i 750 Nm najvećeg obrtnog momenta. Za prijenos snage na obje osovine zadužen je 8-stepeni automatski mjenjač, a spomenute brojke dovoljne su za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 3,7 sekundi i elektronski ograničenih 250 km/h.

BMW Seriju 8 First Edition neće nuditi u kombinaciji s kabriolet karoserijskom verzijom, a svih 400 planiranih primjeraka bit će proizvedeno od aprila do juna.

Vezani članci