Noviteti
18

BMW predstavio M4 DTM Champion Edition

Klix.ba
Nakon teasera objavljenog prije nekoliko dana, kompanija BMW je predstavila ograničeni model M4 DTM Champion Edition.

Godine 2012. je BMW slavio u DTM-u sa Brunom Spenglerom, a uspjeh je proslavio specijalnim modelom M3 Coupe DTM Champion Edition, a sada čini isto sa modelom M4 DTM Champion Edition nakon titule koju je ove godine osvojio Marco Wittmann.

Proizvodnja ovog modela će biti ograničena na 23 automobila, što simbolizuje broj 23 na šampionskom trkaćem automobilu. Svi će biti ofarbani u Alpine bijelu boju.

Specijalna verzija modela M4 će biti prepoznatljiva po sportskim linijama na poklopcu motora, crnim karakternim linijama i M bubrežastom rešetkom sa narandžastim ivicama. Automobil je dobio 19-inčne naplatke od legura, CFRP krovom i crnim prednjim spliterom, kao i prednja krilca od karbonskih vlakana. Tu su i crni retrovizori od karbonskih vlakana, stražnji spojler i difuzor, a u unutrašnjosti su pločice na pragovima sa autogramom Marca Wittmanna.

Lista promjena se nastavlja sa M Performanse ručnom kočnicom presvučenom Alcantarom, serijskim brojem na instrument tabli i Alcantarom presvučeni upravljač.

Vezani članci