Popunjavanje praznine
10

BMW-ov odgovor na Mercedes-Benz CLA je Serija 2 Gran Coupe

E. L.
Prazan prostor između Serije 1 i Serije 3 popunjen je Serijom 2 Gran Coupe s kojom u Minhenu sad imaju i opciju za ljubitelje kompaktnih trovolumena.

BMW je zvanično predstavio novi model iz Serije 2 s kojim je stigao i dodatak Gran Coupe, a zanimljiv premium automobil svoje će kupce tražiti među kupcima kojima se dopadaju kompaktne trovolumenske karoserije.

Coupe formu karoserije naglašava padajuća linija krova, ali i stakla na vratima koja su bez okvira. Unutrašnjost istovremeno otkriva kako će izgledati nova Coupe i Cabrio generacija Serije 2 koje će BMW također predstaviti naredne godine.

Ponuda motora za Seriju 2 Gran Coupe zasnovana je na BMW-ovim aktuelnim turbobenzinskim i turbodizelskim opcijama sa tri i četiri cilindra, a do predstavljanja najsnažnije verzije M2 Gran Coupe na vrhu ponude ostaje model M235i xDrive čiji dvolitarski turbobenzinski četverocilindarski motor razvija 305 konjskih snaga, što je dovoljno da automobil od 0 do 100 km/h stigne za manje od pet sekundi.

Prijenos snage na obje osovine obavlja se posredstvom poznatog 8-stepenog automatskog mjenjača, a BMW će u kombinaciji sa slabijim motorima GC nuditi i u opciji s prednjim pogonom i 6-stepenim ručnim mjenjačem.

Proizvodnja počinje narednog mjeseca, a prvi primjerci iz tvornice u Leipzigu (Njemačka) do kupaca bi trebali stići početkom naredne godine

Vezani članci