Razvoj pri kraju
29

BMW M8 će biti predstavljen u septembru

Klix.ba
Razvoj BMW-ovog coupea visokih performansi s oznakom M8 bliži se završetku, a sada je poznato i kada će biti predstavljen.

BMW M8 će biti najsnažniji cestovni automobil koji je njemačka kompanija proizvela u svojoj historiji. Plan njemačkog giganta je da svoj flagship M model predstavi na ovogodišnjem Sajmu automobila u Frankfurtu uz M3 sportsku limuzinu te novi M125i snažni hatchback.

Novi M8 će pokretati isti 4,4-litarski twin-turbo V8 motor kao i M5, koji je uparen sa osmostepenim automatskim mjenjačem i xDrive pogonom na sva četiri točka. Bit će dostupne dvije verzije, osnovna sa 600 i snažnija Competition verzija sa 625 KS. Pogon će biti više naklonjen stražnjoj osovini, a bit će dostupan i mod pogona samo na stražnje točkove. Nešto kasnije će se coupeu pridružiti M8 kabriolet, kao i M8 Gran Coupe koji je najavljen konceptom M8 Gran Coupe na prošlogodišnjem sajmu u Ženevi.

BMW-ov M odjel je nedavno objavio nekoliko fotografija testnog BMW-a M8 na stazi Estoril u Portugalu. M8 će donijeti poboljšanja performansi, veću rigidnost karoserije i šasije, smanjenje težine, niži centar gravitacije, veći razmak između točkova te poboljšano upravljanje i ovjes.

Vezani članci