Noviteti
17

BMW M3 od ljeta s novim prednjim svjetlima

Klix.ba
Aktuelni BMW M3 prvi put je redizajniran 2015. godine, a u drugom osvježavanju dobio je samo prednja svjetla po uzoru na svjetla koja nakon redizajna ima model M4. Sve ostalo ostaje isto.

Prvi primjerci nanovo osvježenog modela M3, makar nam se činilo da nivo osvježavanja u ovom slučaju nije vrijedan spomena, u prodajnim salonima BMW-a trebali bi se pojaviti u avgustu, a M3 u "fazi II" sada ima kućišta prednjih LED svjetala koja je u nedavnom osvježavanju dobio model M4.

Promjena u unutrašnjosti automobila nema, a nema ih ni ispod poklopca motora. BMW M3 i dalje pokreće redni trolitarski 6-cilindarski biturbo motor sa 431 KS. Na dodatnih 19 KS mogu računati kupci koji se odluče za opcioni Competition paket s kojim M3 u kombinaciji sa 7-stepenim automatskim mjenjačem s dva kvačila od 0 do 100 km/h stiže nakon 4 sekunde. S 450 KS i paketom M Driver maksimalna brzina automobila je 280 km/h.

Pored snažnijeg motora, Competition paket uključuje rekalibriran adaptivni ovjes, ekskluzivne 20-inčne felge, novi izduvni sistem i lakša sportska prednja sjedišta. BMW bi uskoro trebao predstaviti još snažniju verziju M3 CS.