Samo 15 primjeraka
4

Bentley predstavio model kojim podsjeća na Pikes Peak rekord

D. B.
Zeleni Continental GT nastao je u čast rekordnog vremena u kategoriji produkcijskih automobila na brdskoj stazi Pikes Peak koju karakteriše velika visinska razlika i 156 zavoja.

Iz Bentleyevog odjela Mulliner stiže specijalno brojčano ograničeno izdanje modela Continental GT kojim u britanskoj automobilskoj kompaniji žele podsjetiti na nedavno ostvareno rekordno vrijeme (10 minuta i 18,48 sekundi) na čuvenoj 19,98 kilometara dugoj američkoj brdskoj stazi Pikes Peak u kategoriji produkcijskih automobila koje je iza upravljača zelenog Contija ostvario trkač Rhys Millen.

Svih 15 planiranih primjeraka bit će obojeni posebnom zelenom bojom iz asortimana Mullinera i postavljeni na crnim 22-inčnim fegama na kojima su gume Pirelli P Zero. U zelenoj boji su i čeljusti kočnica, a kupcima se opciono nudi i broj 100 na crnoj masci motora kojim Bentley ove godine obilježava svoj 100. rođendan.

Podsjetnik na Pikes Peak može se vidjeti na prednjim blatobranima, pragovima i u tamnoj kabini GT-a koja je obložena kombinacijom kože i alkantare, a među zanimljive detalje spada jedna od 15 dionica staze na karbonskom panelu ispred suvozača.

Continental GT Pikes Peak pokreće 6-litarski W12 biturbo motor koji razvija 635 KS i 900 Nm najvećeg obrtnog momenta koji se na obje osovine distribuira posredstvom 8-stepenog automatskog mjenjača s dva kvačila, što je dovoljno da luksuzni Grand Tourer od 0 do 100 km/h stiže za 3,7 sekundi i razvije 333 km/h. Cijena još nije objavljena.