Noviteti
0

Bentley Continental GT Mulliner

Sarajevo-X
Nakon Arnagea Bentleyev prestižni grand touring coupe će dobiti slične nove opcije na spisku dodatne opreme za 2005. godinu, a uz taj vrhunski stepen opremljenosti doći će i prestižno ime Mulliner.

Jedna od prvih dodatnih komponenti koje se ističu je telefon sa glasovnim komandama i veća mogućnost kombinacija i izbora unutrašnjih materijala, čime cijena GT-a skače na 112.700 funti. Daljnjim pregledavanjem opcija vidi se da je moguće dobiti upravljač obložen kožom u dvije nijanse, a nastavlja se potpuno aluminijskom maskom, podnim prostirkama od najkvalitetnije vune, posebno obrađenom sjedećeom površinom, sve do detalja kao što su pepeljare izvedene u kombinaciji plemenitih metala i najkvalitetnijeg drveta.

S polja će se Mulliner GT prepoznavati, osim po pomenutoj masci, dominantnim 20 inčnim naplatcima sa sedam krakova. Većina riješenja je primjenjena s obzirom da su mnogi kritikovali Bentley kako GT ne nosi dovoljno sportskog duha, te da je previše namjenjen ugodi, a svrsi isticanja sportskih afiniteta sada su namjenjene perforisane aluminijske pedale kao i mogućnost odabira kožnih obloga u dvije boje. Sve nabrojano povećava cijenu GT-a za nekih 6.000 funti, što vjerovatno kupcima ovakvih automobila koji su u vječnoj potrazi za ekskluzivnošću predstavlja mizernu cifru.

E.Z.