Samo osam primjeraka
68

Audi R8 Coupe Japan Final Edition je labuđi pjev V10 motora

D. B.
Audi se već oprostio od modela R8 u većem dijelu svijeta, no u Japanu je predstavljena još jedna, posljednja verzija.

Riječ je o modelu Audi R8 Coupe Japan Final Edition, koji je debitovao u Zemlji izlazećeg Sunca kao oproštajna specijalka ograničena na svega osam primjeraka.

Ovim modelom se "zaključuje historija Audija R8", baziran je na V10 Quattro modelu i sadrži tri glavne booje Japana, bijeloj, crvenoj i zlatnoj. Karoserija je lakirana u mat bijelu boju, a krase je karbonske aerodinamične komponente i crni Audijevi logotipi. Tu su i 20-inčne lagane felge s pet krakova, koje su u "zlatkastoj" mat bronzanoj nijansi, dok kontrast prave sjajna crvena kočiona kliješta keramičkih kočnica.

Unutrašnjost je u crnoj boji s Albaster bijelim detaljima i dijamantnim šavovima. Sjedišta su presvučena Nappa kožom, a strop i prtljažnik Alcantarom. Pragovi su individualno numerisani u slučaju svakog od osam primjeraka, dok se tu nalazi i natpis "Japan Final Edition".

Ovaj model je ujedno i labuđi pjev za 5,2-litarski atmosferski V10 motor, koji razvija 612 KS i 580 Nm obrtnog momenta. Ove brojke odgovaraju standardnom modelu R8 V10 Quattro i flagshipu R8 V10 GT RWD. U slučaju modela Japan Final Edition, snaga se prenosi na sva četiri točka putem sedmostepenog S-tronic mjenjača.

Audi R8 Coupe Japan Final Edition košta 225.389 eura.

Iako postoji šansa da će se ime R8 vratiti nekada u budućnosti, ovo je ipak konačni kraj za V10 motor.