Autosalon u Frankfurtu
0

Audi predstavlja novi logo

Sarajevo-x.com
Dosta neuobičajena premijera očekuje posjetitelje ovogodišnjeg, 63. IAA autosalona, koji će se od 15. septembra održavati u Frankfurtu na Maini. Pored brojnih svjetskih premijera iz područja tehnike/tehnologije, AUDI AG će prezentirati evoluciju svoja četiri prstena. Novi Audi logo još je progresivniji i savremeniji u svojoj centralnoj poruci "Napredak kroz tehniku".

"Napredak kroz tehniku naše je jasno obećanje kupcima i obaveza za sve Audi zaposlenike, da stvaraju još inovativnija dizajnerska rješenja, još efikasnije agregate, još emotivniju paletu proizvoda", riječi su Petera Schwarzenbauera, člana Uprave Audi AG za područja marketinga i prodaje.

Zahvaljujući tehničkim inovacijama kao što su pogon na sve točkove- quattro, inteligentna lakometalna konstrukcija ili visokoučinkovita dizelska tehnologija, moguće je svim čulima osjetiti Audijev slogan "Napredak kroz tehniku". Novi logo po prvi put kombinuje pomenuti slogan sa logom marke četiri prstena, i to u različitim varijantama. Optički se u središtu i dalje nalazi logo prstenova, koji zbog promijenjene površine i novog profila sada djeluju još modernije.

Dio osvježenja Corporate Designa je novo Audi pismo tzv "Audi tipovi", koje se već koristi od početka ove godine, nastalo kao rezultat internacionalne konkurentnosti u segmentu tipografije. Cilj ove tržišne utakmice bio je, još intenzivnije individualizirati karakter Audi pisma (fonta), kao izraz jasnoće, minimalizma i tehničkog savršenstva.