Noviteti
26

Audi će u Los Angelesu predstaviti R8 V10 Plus Exclusive Edition

Klix.ba
Jedna od značajnih karakteristika Audijeve atraktivne i brojčano ograničene serije modela R8 svakako su prednja svjetla opremljena LED i laserskom tehnologijom.

U Audiju tvrde da noć više neće biti noć, jer će se efikasni laserski snopovi instalirani u kućištima ovog posebnog automobila automatski aktivirati kada brzina njegovog kretanja pređe 64 km/h, a laserski snopovi tada će asistirati snopovima LED svjetala.

Pored laserske tehnologije posebna edicija modela R8 opremljena je nekolicinom detalja koji se mogu pronaći u Audijevom Exclusive katalogu, što uključuje i dvobojnu kombinaciju kožom obložene unutrašnjosti. Uz alkantarom obložen krov, tu su i posebni tepisi, a Audi u ovom slučaju nudi samo jednu boju karoserije (quantum siva) i antracit 20-inčne felge ispod kojih su keramičke kočnice. Iza leđa vozača i dalje je 5,2-litarski atmosferski V10 koji raspolaže sa 610 KS.

Audi će R8 V10 Plus Exclusive Edition napraviti u samo 25 primjeraka i svi su namijenjeni isključivo za tržište Sjedinjenih država gdje će se prodavati po cijeni od 229.200 dolara (standardni R8 V10 Plus u SAD-u košta 189.900 dolara).

Premijerno predstavljanje publici planirano je na predstojećem Sajmu automobila u Los Angelesu.