Upotpunjena ponuda modela
0

FOTO / Audi A6 Allroad u trećem izdanju

Sarajevo-x.com
Prve dvije generacije Audija A6 Allroad Quattro iz 2000. i 2006. godine bile su itekako uspješne, pa se Audi sada s pravom nada da će sličan, a vjerovatno čak i veći, uspjeh imati i treća generacija modela koji spaja prednosti karavana i blagog terenca.

Treća generacija Audija A6 Allroad koji dolazi u okviru četvrte generacija modela A6 (C7) hvali se sa podignutim ovjesom za šest centimetara, te se vizeulno od standardnog Avant modela ističe crnim dodacima oko karoserije koji ističu njegovu terensku stranu. Također, i ovaj put je Allroad dobio prepoznatljivu masku hladnjaka ​​s vertikalnim hromiranim letvica, dok je i naprijed i nazad dobio vidljivu zaštitu podvozja od nehrđajućeg čelika. Poseban detalj su i dvije dominantne cijevi ispušnog sistema na zadnjem dijelu.

Novi Allroad je samo nekoliko milimetara veći od modela A6 Avant, ali se od tog modela zaista ističe i razlikuje zahvaljujući detaljima poput proširenih blatobrana, dvostrukih krovnih nosača, ali i aluminijskih umetaka na pragovima.

Iako je kontrast boja na karoseriji svojevrsni zaštitni znak Allroada, Audi je ovaj put ponudio kao doplatnu opciju i jednobojnu karoseriju sa aluminjumskim dodacima. pun boje završiti u kombinaciji s paketom aluminij izvana je opcionalno. Također, među doplatama su i LED prednja i zadnja svjetla.

Unutrašnost Audija A6 Allroad dobila je prestižno Santos Brown uređenje s crnim tepisima i pozadinom instrumenata. Ponuđeni su i dodatni aluminijski umetci, dok se na pragovima ističu obloge od aluminijuma sa istaknutim "allroad" natpisom. U skladu sa "terenskim" karakterom Audi je u prtljažnom prostoru Allroada pripremio poseban sistem sa šinom i zatezačima tereta, dok je praktičan detalj i dvostruko dno prtljažnika.

Uz novi A6 Allroad Quattro ponuđeni su efikasni i snažni V6 motori, koji se ističu čak 20 odsto manjom potrošnjom goriva nego na prethodnom Allroadu. Dakle ponuđen je jedan 3.0 TFSI benzinski motor sa 310 KS, te tri TDI motora, gdje su svi 3,0-litarski motori s turbo punjačem i direktnim ubrizgavanjem goriva, i sa nivoima snage od 204, 245 i 313 KS.

Naravno, quattro stalni pogon na četiri točka s automatskom raspodjelom okretnog momenta se podrazumjeva u svim verzijama Allroada. Twin-turbo TDI motor dostupan je s osam-stepenim tiptronic mjenjačem, dok su ostala tri motora uparena sa sedam-stepenim S tronic mjenjač s dvostrukim kvačilom.

Novi Audi A6 Allroad Quattro će biti dostupan u Njemačkoj od proljeća ove godine, a model 3.0 TDI sa 204 KS trebao bi koštati od 54.600 €. Na ostala tržišta u Evropi Allroad stiže vrlo brzo nakon početka prodaje u domaćoj zemlji.