Noviteti
6

Aston Martin za Ženevu spremio tri posebne edicije

Klix.ba
Aston Martin V8 Vantage N430 je prva zvijezda prestižne britanske automobilske kompanije koja će biti izložena na Sajmu automobila u Ženevi.

Automobil je na raspolaganju u dvije karoserijske varijante: kao coupe i roadster, a pokreće ga pojačani 4,7-litarski V8 motor sa 436 KS pri 7.300 obr/min.

Od 0 do 100 km/h V8 Vantage stiže za 4,6 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 306 km/h. Prijenos snage na zadnju osovinu vrši se preko 6-stepenog ručnog ili 7-stepenog automatskog mjenjača 'SportShift II'.

Automobil je izvana prepoznatljiv po grafitnim ojačanim felgama i crnom bojom na kućištima svjetala, masci hladnjaka i okvirima prozora. Automobil se opciono može naručiti sa grafičkim rješenjima koja su se mogla vidjeti na konceptnom modelu CC100 Speedster.

Unutrašnjost karakterišu oznake edicije na pragovima, crne magnezijumske ručice za izmjenu stepeni prenosa, karbonska centralna konzola i nekoliko mogućih opcija izbora kožnih obloga. U opcionu opremu spada i vrhunski Bang & Olufsen BeoSound audio-sistem. Po cijeni od 89.995 funti prodaja počinje u septembru.

Druge dvije posebne edicije kriju se iza naziva DB9 Carbon Black i DB9 Carbon White. U prevodu, kupac može birati crni ili bijeli model DB9 koji je oplemenjen nekolicinom karbonskih dodataka. Za vrhunsku zabavu je zadužen kućni 6-litarski atmosferski V12 motor sa 517 KS i 620 Nm obrtnog momenta.