Noviteti
17

Aston Martin predstavio V12 Vantage S Roadster

Klix.ba
Aston Martin je na Sajmu automobila u Parizu premijerno predstavio model V12 Vantage S Roadster koji je već opisan kao najsnažniji i najbrži kabrioletski produkcijski Aston Martin u historiji slavne britanske kompanije, što je rezultat potencijala 6-litarskog benzinskog V12 motora koji nudi 565 KS i 620 Nm obrtnog momenta.

Prijenos snage vrši se preko 7-stepenog automatskog mjenjača Sportshift III, automobil od 0 do 100 km/h stiže za 4,1 sekundu, a njegova maksimalna brzina iznosi 323 km/h.

Vantage S Roadster opremljen je adaptivnim amortizerima, dvostepenim ABS sistemom i trostepenim sistemom za kontrolu stabilnosti. U dio standardne opreme spadaju i vrhunske karbonsko-keramičke kočnice, kao i poseban Sport radni režim kojim se ubrzava odziv papučice gasa i brzina mijenjanja stepeni prenosa.

Besprijekoran dizajnerski primjerak izložen u Parizu obojen je Diavolo crvenom bojom i opremljen nekolicinom ekskluzivnih karbonskih i kožnih detalja iza kojih stoji Aston Martinov 'Q' odjel zadužen za pojedinačnu personalizaciju automobila.