Noviteti
0

Aston Martin DB9

Klix.ba
Ovo je prvi Aston koji će se proizvoditi u najnovijoj i modernoj tvornici u Gaydonu a svoju će premijeru imati, pretpostavljate, na Frankfurt Motor Show-u za par dana.

Upotrebom novog aluminijskog okvira kao i zbog mnoštva ostalih inovacija ovaj 2+2 coupe će biti najsofisticiraniji i tehnološki najnapredniji sportski automobil na svijetu.

Aston Martin DB9 će također biti i prvi serijski model koji će koristiti VH (Vertical/Horizontal) platformu koja je jedinstvena za Aston Martin i o kojoj smo već pisali. Njene prednosti su u veoma maloj težini, izuzetnoj čvrstoći i osiguranju izvrsnih cestovnih performansi.

Impresivnu snagu od punih 450 KS ovom super modernom Astonu će obezbjeđivati V12 agregat koji je specijalno razvijen za DB9. Kao što se moglo i očekivati na listi opcija naći će se i dugačak spisak dostupnih boja i ugradbenih materijala u unutrašnjosti što će i uz specijalne boje karoserije omogućiti svakom sretnom vlasniku da posjeduje gotovo unikatan automobil.

Aston DB9 će zamijeniti trenutno aktuelni DB7, koji će doživjeti kraj proizvodnje do kraja tekuće 2003. godine. Treba napomenuti da je DB7, koji je predstavljen 1993. godine, tako što je prodan u preko 7000 primjeraka postao najuspješniji model ove prestižne manufakture vrhunskih sportskih atomobila.

Ostale podatke kao i cijene za najnovijeg DB9 ćemo saznati u proljeće 2004. godine kada se predviđa i pokretanje prodaje ovog modela.