Noviteti
9

Alfa Romeo predstavio 4C Spider za evropsko tržište

Klix.ba
Alfa Romeo je na Sajmu automobila u Ženevi premijerno predstavio svoj model 4C Spider namijenjen evropskim kupcima koji se zapravo ne razlikuje od Spidera koji je u januaru predstavljen na Sajmu automobila u Detroitu i predviđen za prodaju na američkom tržištu.

U poređenju sa coupe varijantom, 4C Spider ima drugačije dizajnirana kućišta xenonskih svjetala, ali glavna prednost u odnosu na coupe je mogućnost uživanja pod otvorenim nebom koju nudi mogućnost skidanja karbonskog krova.

Alfa Romeo za ovaj automobil opciono nudi i titanijumski izduvni sistem koji potpisuje kompanija Akrapovič. Paleti boja karoserije priključena je i klasična žuta, a tu su i novodizajnirane felge.

Baš kao i u coupe varijanti, 4C Spider pokreće fenomenalni centralno smješten četverocilindarski turbo benzinski motor koji iz 1,75-litara radne zapremine nudi 237 KS pri 6.000 obr/min i 350 Nm najvećeg obrtnog momenta raspoloživog od 2.200 do 4.250 obr/min.

Prijenos snage na zadnju osovinu povjeren je automatskom 6-stepenom mjenjaču sa dva kvačila. 4C Spider od 0 do 100 km/h stiže za 4,5 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 258 km/h. Prodaja počinje početkom ljeta, a početna cijena je oko 80.000 eura.

Vezani članci